Architektura i nowoczesne budownictwo – V & A Exhibition Road / Amanda Levete Architects

Dzięki uprzejmości A_LA Projekt wystawy wystawowej V & A autorstwa Amanda Levete Architects w Londynie, stara się przełamać granicę między Muzeum Wiktorii i Alberta a ulicą, zabierając muzeum na wystawę Road Road i wprowadzając do muzeum wystawę Road Road.
Otwiera to możliwości wniesienia nowej publiczności do muzeum poprzez wystawienie go przechodniom.
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej informacji na temat tego projektu.
Odwiedzający przyciągają od Exhibition Road przez duży, oświetlony dziedziniec publiczny.
Salon w South Kensington.
gdzie zostaną one wprowadzone do V & A.
Ta przestrzeń będzie prezentować ważne instalacje i wydarzenia, a także przywłaszczenie przez społeczeństwo.
Kawiarnia znajduje się w wypełnionej światłem przestrzeni na dziedzińcu.
Projekt Amanda Levete Architects umieszcza odwiedzających w centrum tego doświadczenia i stąd będą mogli zobaczyć do samego serca Muzeum, do galerii Hintze i Ogrodów Madejski.
Dzięki uprzejmości A_LA Dzięki uprzejmości A_LA Wejście do muzeum odsłoni zestawienie starej architektury z interwencją Amanda Levete Architects.
To wejście nie jest tylko dla nowej galerii; dotyczy całej kolekcji V & A.
Trasa do galerii poniżej jest wpleciona w tkaninę muzeum, a zwiedzający jest przyciągany przez kałużę naturalnego światła, która prowadzi.
Wyraz sufitu galerii jest bezpośrednią reakcją na jego funkcję i konstrukcyjne wyzwanie sięgające 38 metrów, a następnie nawiązuje do muzealnej tradycji ozdobnych neoklasycznych i neogotyckich sufitów.
W ten sposób nowa architektura i możliwości inżynieryjne odzwierciedlają starszą architekturę budynku.
Dzięki uprzejmości A_LA Dzięki uprzejmości A_LA To strukturalne rozwiązanie powtarza się w brukowanym dziedzińcu.
subtelny, ale czytelny wyraz tego, co poniżej.
Wzór ten wywodzi się nie tylko ze struktury, ale także z bogactwa kolekcji V & A i kontynuuje tradycję dekoracyjną i dydaktyczną budynków V & A.
Jest to namacalne odzwierciedlenie przestrzeni galerii, która rozciąga się poza mury muzeum.
Architekt: Amanda Levete Architects Lokalizacja: Londyn, Anglia Program: Galeria na wystawy czasowe, publiczny dziedziniec i nowe wejście do muzeum Klient: Muzeum Wiktorii i Alberta Dyrektor: Amanda Levete Dyrektor Projektu: Ho Yin Ng Project Współpracownik: Alice Dietsch Zespół Projektu: Bruce Davison, Matthew Wilkinson, Alex Bulygin, Eoin O.
Dwyer, David Reeves, YooJin Kim, Filippo Previtali, Stefano Bertotti Konsultanci: Inżynieria.
Arup, inspektor ds.
Ilości.
Równa się, Oświetlenie.
Powierzchnia DHA: 7 585 m2 Koszt projektu:.
35m
[podobne: klinkier drogowy, bramy garażowe rolowane, domy w stylu kanadyjskim ]

Powiązane tematy z artykułem: bramy garażowe rolowane domy w stylu kanadyjskim klinkier drogowy